Jobb till 1000


Läs mer om Jobb till 1000:s framtidsseminarium!


Fredagen den 23 maj hölls ett framtidsseminarium på temat Vilken framtid har tekniksektorn i Olofström? Här kan du läsa mer, se bilder samt ladda ner presentationer från seminariet.

FramtidskonferensOm symbolen i vår logga

Symbolen i Jobb till 1000-loggan symboliserar växtkraft och punkterna kan ses som företag, människor, kluster, impulser... som tillsammans bidrar till utveckling – alla vägar är ännu inte upptäckta och möjligheterna är oändliga!Symbol Jobb till 1000Nyheter

 • 2014-06-24

  Öppet hus Diabas Masterclass

  Under juni månad händer det mycket i Olofströms kommun inom diabas. Tre konstnärer Chris Peterson, Ton Kalle och Attila Rath Geber jobbar hela månaden på Stensliperi Zaarstone AB i Vilshult med att skapa sina konstverk som sedan skall placeras i centrala Olofström. Välkommen till stensliperiet Zaarstone i Vilshult på Öppet hus den 25 samt 26 juni mellan kl. 15-17 för att se hur arbetet med diabas fungerar.
  Läs mer…
 • 2014-05-28

  Teknikföretagen i Olofström växer – ett trendbrott

  Vilken framtid har tekniksektorn i Olofström? Så löd huvudfrågan på det seminarium som arrangerades i Olofström den 23 maj för närmare 70 beslutsfattare och andra aktörer inom industri, akademi och offentlig sektor. En nyligen genomförd undersökning visar att Olofströms basindustri nu växer efter tio års kraftig nedgång. Detta skapar nya förutsättningar för handels- och serviceföretag, men är också grunden för en växande kommun. På seminariet presenterades en rad nya initiativ och drivkrafter som ska leda till ytterligare tillväxt.

  Läs mer om seminariet och dess innehåll, ladda ner presentationer och ta del av bilder från dagen här.

  Läs mer…
 • 2014-05-21

  Välkommen till ett spännande framtidsseminarium den 23 maj!

  Olofströms kommun bjuder genom projektet Entreprenörskap i Olofström in till seminariet: Vilken framtid har tekniksektorn i Olofström? Seminariet vänder sig i första hand till teknikföretag samt beslutsfattare och andra aktörer inom industri, akademi och offentlig sektor som är intresserade av tillväxt och regional utveckling.
  Tid: Fredag 23 maj kl. 08.30-12.30 med efterföljande lunch
  Plats: Folkets Hus Olofström
  Anmälan görs till: ingela.hakansson@olofstrom.se alt. 0454-932 50 senast den 20 maj

  Inbjudan och program hittar du här.

  Läs mer…

Läs tidigare nyheter
Nyhetsarkiv »

Jobb till 1000

Jobb till 1000 är kommunens satsning för att utveckla näringslivsstrukturen i Olofström. Syftet är att stärka, balansera och förnya näringslivet med målet att skapa tillväxt genom fler jobb och fler företag i kommunen, i första hand baserade på nya marknader och ny teknik. För varje arbetstillfälle som tillkommer i basindustrin skapas ytterligare arbetstillfällen inom övriga sektorer. Jobb till 1000 är därmed en satsning som ska skapa tillväxt för hela Olofströms kommun. Inom Jobb till 1000 pågår ett antal olika utvecklingsprojekt: Entreprenörskap i Olofström finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Blekinge och Olofströms kommun. START 11 finansieras av Europeiska socialfonden och de medverkande företagen. Art & Technology finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Leader Blekinge och Region Blekinge.

Finansiärer för de olika delprojekten Entreprenörskap i Olofström, START 11 och Art & Technology är:

 Loggor finansiärer